Kupujete nepremičnino: predsednikova hiša na Zaplani

Zaplana je bila v tem tisočletju znana predvsem po hiši, v kateri je zadnja leta preživel in ustvarjal nekdanji slovenski predsednik. Prav ta hiša in njena mirna, naravna okolica, ki je daleč, a hkrati tudi dovolj blizu mestnega ljubljanskega vrveža, spodbujata ustvarjalnost in pomirjata domače in mimoidoče.

V hišo, veliko 243 m2, ki jo je med drugimi obiskal tudi dalajlama, se zdaj lahko preselite vi. Je na lepi, sončni parceli, veliki 3.130 m2, v raztegnjenem naselju nad Vrhniko. Je zelo dobro vzdrževana in nudi popolno udobje, ne glede na to, ali iščete le občasno ali novo stalno prebivališče. Če imate radi neposreden stik z naravo in popoln mir, bo ta dom, iz katerega je v preteklosti rado zadišalo po sveže pečenem kruhu iz krušne peči, idealen za vas.

V pritličju so predsoba, dve kopalnici, stranišče, spalnica, enoten dnevnobivalni del z dnevno sobo in kuhinjo s shrambo z izhodom v zastekljen zimski vrt s krušno pečjo, ki se lahko s steklenimi drsnimi vrati popolnoma odpre in poveže z vrtom. V mansardi sta izredno velika večnamenska bivalna soba in dodaten manjši prostor, primeren za shranjevanje. Polklet je suh in hladen shrambni prostor s pralnico.

Večinoma ravna parcela je ograjena, ozelenjena in posejana z visokim drevjem. Na parceli za hišo so zelenjavni vrt ter dva pomožna objekta, ki trenutno služita kot kurilnica, drvarnica in shramba.

Mešanje zračnih tokov Primorske in Notranjske ustvarja prevetreno podnebno okolje brez megle in z dobrimi energijami. Vrhnika in Logatec sta oddaljena od pet do 10 minut vožnje z avtomobilom in nudita vso potrebno infrastrukturo.

Hiša se nahaja v prijetni, skoraj malce mistični okolici, ki na obiskovalce naredi prav poseben vtis, še posebno neobičajno visoka drevesa, ki obdajajo parcelo. Njena okolica je zelena in mirna narava: gozdovi, številne krajše in daljše poti, primerne za sprehode, izlete, tek, gorsko kolo …

OPOMBA: Hiše ne prodajamo več.

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.