Wood Stock - Očala z dušo

Wood Stock znamka združuje pisan spekter različnih posameznikov, kjer ima vsak svoj odtenek, specifiko in karizmo. Je ekipa, ki jih združuje ljubezen do lesa, estetike in ročnih spretnosti. Inspiracijo črpajo v naravi in njenih lepotah, vse, kar delajo, delajo s srcem in dušo. Živijo za iskrene trenutke sreče, ki se zaiskrijo v očeh zadovoljnih strank. V delavnici, ki je hkrati srce Wood Stock-a, se rojevajo kreativne ideje in dizajni. Spretne roke oblikujejo, brusijo in pilijo ena in edina očala z dušo. Obljubljajo, da bodo vselej ostali butično podjetje, ki bo živelo in delalo po principih mojstrstva ter individualnega pristopa. Z nami se je prijazno pogovarjal Jaka Jančič, ki je  tudi ustanovitelj blagovne znamke Wood Stock.

Kdaj in zakaj se je začela zgodba Wood Stock Eyewear?

Moja pot ustvarjanja Wood Stock očal je bila trnova. Doživel sem veliko vzponov in padcev, za kar se zahvaljujem življenju, saj brez njih danes ne bi ustvarjal Wood Stock očal - očal, ki imajo dušo.

"Zakaj očala?" Ker sem njihov velik ljubitelj, sam si pravim 'shades lover'.

"In zakaj les?" Ker me narava fascinira, ker je les  lep tak, kakršen je in, ker se iz njega da marsikaj narediti. Za nošnjo je prijetnejši od ostalih materialov, ker je del narave, ker je del nas. Po duši sem umetnik in ideje za dizajne najdem prav v naravi.

Svoje podjetje želim ohraniti vitalno in naravi prijazno, z zaposlitvijo ljudi in ne nakupom strojev. Moja očala bodo vedno narejena ročno, kljub veliki količini ur, ki je za njihovo izdelavo potrebno. Po tem se razlikujemo od ostalih.

Vse kar delam, delam s srcem in to se mi obrestuje. Moje delo mi predstavlja način življenja. Wood Stock je del mene, je moj prvi otrok, ki potrebuje nenehno varstvo, vzgojo in pomoč pri rasti. Zadovoljne stranke mi narišejo nasmeh na obraz in mi dajo dodaten zagon za delo. Marsikatera stranka je postala tudi moja prijateljica. V resnici ne vem, če je izraz  stranka pravilen. Zame to niso stranke,  ampak so pomemben del moje zgodbe, so del Wood Stock-a. Moje delo v Wood Stock-u je ustvarjanje novih dizajnov in realizacija le-teh. Sem dizajner Wood Stock očal. Najbolj me veseli ustvarjanje proporcijsko prilagojenih očal na posameznikov obraz. Tukaj lahko izrazim vso svojo kreativnost in ročne spretnosti, saj je potrebno prilagoditi nosnik, širino okvirja, kot očal ter velikost ušnikov. Balzam za mojo dušo pa so posebne zgodbe, ki jih ustvarjam skupaj z unikatnimi ljudmi. Tukaj se igram s posebnimi vrstami lesa, dizajnov in intarzij.

Od kod ideja za ime?

Ideja za ime je prišla spontano. Ko sem naredil prva očala iz lesa, sem se odeležil zabave, kjer je znanec, ko me je zagledal, dvignil roko in rekel WOOD STOCK!

Po čem se razlikujete od ostalih ponudnikov očal?

Ustvarjamo očala z dušo! Prisegamo na ročno izdelavo, kvalitetne materiale in izbran dizajn. S predanostjo se posvečamo detajlom in edinstvenim oblikam. Vsakemu okvirju se z ljubeznijo posvetimo in mu vdahnemo dušo. Izdelujemo unikate. Za vas, ki ste unikati.

Zakaj lokacija v Ljubljani? Kaj vam Ljubljana pomeni?

Ljubljana nam je dala veliko. Poslovno in osebno smo se veliko naučili. V poslu največ pomenijo izkušnje in seveda zadovoljne stranke. Poslovno smo si pridobili veliko vez, novih poznanstev in pravih prijateljev. Ko smo ugotovili, da je čas za korak naprej, smo se letos avgusta prestavili na novo lokacijo, na jaso, sredi gozda, kjer imamo 400 kvadratov veliko delavnico. V Ljubljani ostajamo prisotni v butični trgovini z lesenimi izdelki Devur, Mestni trg 12.

Kakšne so želje za prihodnost?

Ta trenutek je naš fokus tujina ter razvoj podjetja.

Bi za konec še kaj dodali, morda kakšno misel?

Več kot daš od sebe, več dobiš nazaj!

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: Klemen Razinger

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.