Večerja v temi - doživetje za brbončice

Zakaj v temi? Ker ostaneš brez besed. Pomemben je samo užitek, ki ga občutiš ob hrani in kozarcu dobrega vina. Okus, vonj, zvok... Prepustiš se občutkom. V četrtek, 09. 06. 2016, bo ob 19.00 v Origanu še ena v nizu Večerij v temi. Okusite in občutite jo tudi vi. 

Na naša vprašanja je odgovarjal Aleksander Gošnak, solastnik in vodja restavracije.

Kako se je porodila ta ideja?

Večerja v temi obstaja v svetu od 1996, ko so v Zurichu odprli prvo takšno restavracijo, ki se imenuje Blinde Kuh ('Slepa kuhinja'). Ursa Žorž iz agencije Eventio je leta 2012 prišla s to idejo, da jo skupaj preiskusimo v praksi in je tako tudi idejni vodja dogodka.

Kdaj ste jo prvič izvedli in kolikokrat ste jo že organizirali?

Prvič je bilo maja 2012, in sicer smo povabili slovenske medije, ki so se odzvali v velikem številu in z dobrimi prispevki. Do sedaj smo izvedli preko 30 takšnih večerij.

Kakšno hrano strežete na Večerji v temi?

Vedno sezonsko obarvano, meni se nikoli ne pojavi dvakrat. Ponujamo 4 ali 5 hodov, ki vključujejo ribjo in/ ali mesno kombinacijo. Ponavadi ne eksperimentiramo z izborom jedi, da se prilagodimo okusom širokega kroga ljudi, saj ob prihodu ne vedo kaj bodo jedli. Ob hrani vedno postrežemo spajajoče se vino.

Kakšni so odzivi gostov?

Odlični. Gostje so navdušeni, saj doživijo hrano in vino z vsemi ostalimi čutili, z izjemo vida. Same pozitivne kritike smo imeli do sedaj.

Kakšni so načrti za prihodnost?

Poleg mesečno razpisanih Večerij v temi, želimo privabiti čim več podjetij, saj gre za odličen teambulding ali nagrado zaposlenim. Gre za izjemno zanimivo in tudi poučno izkušnjo, saj poteka živahna interakcija med voditeljem in gosti. Ti namreč ugotavjajo sestavine hrane in vina, ki jih zaužijejo in so zelo motivirani za sodelovanje. 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: Dreamstime.com

Splet: Origano

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.