Sejem Narava Zdravje 5. - 8. november, na Gospodarskem razstavišču

Prvi teden novembra prihaja v Ljubljano že 46. sejem Narava-zdravje. Sejem za zdrav življenjski slog obsega področja prehrane, zdravja, naravne kozmetike, gibanja, wellnessa in zelenega sobivanja. Od 5. do 8. novembra se bo na Gospodarskem razstavišču predstavilo 288 podjetij iz 21 držav.

Ljubljana in z njo Slovenija se vse bolj zanima za zdrave in naravne načine življenja, zato sejem vsako leto obišče večje število obiskovalcev. Poleg razstavnega prostora ponuja tudi bogat spremljevalni program, kjer je mogoče izbirati med prek 100 različnimi predavanji, delavnicami, degustacijami, okroglimi mizami... Sejem spodbuja k ozaveščenemu odločanju in izbiranju, poudarja trajnostno, ekološko in naravno ter v ospredje postavlja pomen samooskrbnosti.

Sejem bo ponujal za vsakogar nekaj – od posebnega programa za šolske otroke do vsebin, ki zanimajo tudi upokojence. Tekom sejma bodo meddrugim na voljo merjenja krvnega tlaka, srčnega utripa, sladkorja, holesterola in trigliceridov v krvi, snemanja EKG... Na sejmu pa bo poleg različnih stojnic z zdravo prehrano, mogoče spoznati tudi različne alternativne poti do zdravja, kot so na primer diagnostični pregled po sistemu tradicionalne kitajske medicine, ayurvedo, naturopatijo ...

V okviru razstavnega prostora revije Sensa bodo vse dni na voljo osebna posvetovanja s horarnim astrologom, grafologinjo ter učitelji joge. O spregledanem poslanstvu spolnosti bo v nedeljo predaval Zoran Železnikar. V soboto pa se lahko ob 12.00 prepustite zvočno-energijski kirurgiji, ki jo bo izvajala dr. Mira Omerzel - Mirit ob podpori ansambla Vedun in je namenjena intenzivnemu sproščanju ter vsem, ki se želijo rešiti rušilnih učinkov vsakodnevnega stresa, čustvenega nemira in zagat, ter uglasiti sebe in svoje življenje v harmonično sobivanje. 

V petek ob 18.00 bo o tem, kako nas lahko narava pozdravi, predaval znan slovenski zeliščar Jože Majes, Mladen Krsnik bo v soboto ob 14.00 spregovoril o problematiki sladkorja in otrok, Irena Tomažin (Zdrava juhica) pa bo tekom sejma vodila kuharsko delavnico Prehrana in otroci. Poizvedeli boste lahko tudi kako izboljšamo spomin na naraven način, v pogovoru s strokovnjaki pa v soboto prisluhnili debati o tem, ali je hrana lahko nagrada za otroka. V nedeljo bo predaval tudi Alen Kobilica, soustanovitelj podjetja Organika +, katere stojnica bo na sejmu vse dni vabila s slovenskimi ekološkimi sladoledi Indy&Pippa.

Na razstavnem prostoru Centra energetskih rešitev bodo obiskovalci deležni individualnega svetovanja tako za rešitve v prometu kot za bivanje. Prav tako bodo na voljo svetovalci s predavanji in individualnimi energetskimi svetovanji v zvezi s trajnostno gradnjo, učinkovito rabo energije v stavbah in gospodinjstvih, toplotnih črpalkah, pripravi tople sanitarne vode, uporabi deževnice, bioloških in malih čistilnih napravah, skoraj nič-energijskih in pasivnih hišah itd. Ob mednarodnem letu tal pa Inštitut za promocijo varstva okolja vabi, da obiskovalci v nedeljo prinesejo s seboj na analizo svoje vzorce zemlje za potrebe vrtnarjenja. S klubom Gaia pa bo mogoče načrtovati vrt s posebno aplikacijo ter spoznavati bolezni in škodljivce v vrtu.

Predstavili se bodo tudi različni športni programi, vsakodnevno bodo na voljo tečaji nordijske hoje, ki jih bo vodil Miha Jurečič (Pulz Šport d.o.o), v soboto pa se lahko pridružite tekaški delavnici z Urbanom Praprotnikom (Urbani tekači).

Informacije za obiskovalce

Celoten program: http://www.narava-zdravje.si/za-obiskovalce/spremljevalni-program-2015

Odpiralni čas: od četrtka do sobote, od 9.00 do 19.00 ure, v nedeljo do 17.00 ure. 

Cena vstopnic: redna cena vstopnica znaša 7 evrov, s popustom (dijaki, študentje in upokojenci) 5 evrov, družinska 15 evrov.

Vabljeni!

Pripravila: Ana Vehovar

Uredila: Urška Košir

Foto: arhiv Sejem Narava Zdravje

Spletna stran: Sejem Narava Zdravje

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.