Poletje Imago Sloveniae – Podoba Slovenije 27. Mednarodni glasbeni ciklus Poletje v Stari Ljubljani 2015

Poletno dogajanje v prestolnici je vsako leto izjemno pestro, k čemur prispeva tudi bogat  kulturni program. Eden izmed pomembnejših festivalov je Poletje v Stari Ljubljani, ki se je že 12. junija slavnostno otvoril s koncertom Big band RTV Slovenija s solisti. Nadaljevanje je sledilo 1. julija, z avgustom pa se festival preveša v drugo polovico dogajanja, ki bo do konca meseca postreglo še z mnogimi zanimivimi imeni. 

Janoš Kern, direktor Imago Sloveniae, je kljub težkim časom tudi za to poletje uspel pripraviti in zagotoviti bogat ter raznolik program. Po različnih krajih Slovenije se bo do konca avgusta v okviru festivala zvrstilo kar 35 koncertov in predstavilo 291 glasbenikov iz 14 držav. V avgustu bodo glavne zvezde festivala v Ljubljani predvsem vrhunski domači glasbeniki, ki trenutno ustvarjajo v tujini - kitarist Max Grgić, ki svojo kariero uspešno razvija v ZDA, večkrat nagrajena violinočelistka Nika Brnič, ki se bo slovenskemu občinstvu predstavila v duetu s francosko pinaistko Marion Cinget in pianistka Niko Prešiček, ki se je v kratkem času uveljavila kot ena osrednjih izvajalk sodobne klasične glasbe. 

10. cikel Mladih talentov

S ciklom Mladi talenti festival že deseto leto zapored zagotovalja podporo nadarjenim mladim glasenikom pri razvoju umetniške poti. Avgusta je v sodelovanju z Glasbeno matico Ljubljana na programu koncert samospevov v tujini šolajočih se sopranistk Pie Brodnik in mezozopranistke Barbare Jernejčič Furst. Po uspešnem glasbenem letu pa se na oder vrača studio klavirski trio Reverie.

Program za avgust

Sreda, 05. Avgust, ob 20.30, Mestni muzej Ljubljana - Trio Gud (Gregor Dešman, klavir, Dejan Gregorič, violina. Urša Kržič, violončelo)

Četrtek, 06. Avgust, ob 20.30, Mestni muzej Ljubljana - Mak Grgić, kitara

Petek, 07. Avgust, ob 20.30, Stari trg Ljubljana - Mak Grgić Trio (Katja Koren, vokal, Mak Grgić, kitara
Igor Bezget, kitara)

Sreda, 12. Avgust, ob 20.30, Mestni muzej, Ljubljana - V Noči, Klavirski recital s poezijo Rainerja Marie Rilkeja - Nina Prešiček, klavir

Petek, 14. Avgust. ob 20.30, Stari trg Ljubljana - The Yabuno Ettun project (Japonska, Izrael)

Sreda, 19. Avgust, ob 20.30, Mestni muzej Ljubljana - Duo Nika Brnič in Marion Cinget (Slovenija, Francija, Nika Brnič, violončelo, Marion Cinget, klavir)

Petek, 21. Avgust, ob 20.30, Stari trg Ljubljana - Žan Tetičkovič Trio

Sobota, 22. Avgust, ob 20.30, Mestni muzej Ljubljana -Čarobnost glasu – Koncert udeležencev mojstrskega tečaja Barbare Jernejčič Furst

Ponedeljek, 24. Avgust, ob 20.30, Mestni muzej Ljubljana - Klavirski trio Reverie  (Mojca Jerman, violina,
Katarina Leskovar, violončelo, Tanja Činč, klavir)

Četrtek, 27. Avgust, ob 20.00, Staro mestno jedro Ljubljana - 27. Mednarodni festival noči v Stari Ljubljani

Petek, 28. Avgust, ob 9.00, Mestni muzej Ljubljana - Mednarodni simpozij Glasba in ekologija

Petek, 28. Avgust, ob 20.00, Staro mestno jedro Ljubljana - 27. Mednarodni festival noči v Stari Ljubljani

Sobota, 29. Avgust. ob 20.00, Staro mestno jedro Ljubljana - 27. Mednarodni festival noči v Stari Ljubljani

Pripravila: Urška Košir

Vir: Imago Sloveniae, Visit Ljubljana, Glasilo MOL, št. 2-3 junij 2015

Foto: Nada Žgank in Domen Pal za Imago Sloveniae

Spletna stran: Imago Sloveniae

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.