Pivo&burger fest - jesenski kulinarični rock'n'roll že ta vikend v Ljubljani

Tik pred zaključkom sezone kulinaričnega uživanja in druženja na prostem, bosta Pogačarjev trg v Ljubljani ponovno zavzela najbolj slastna kulinarična kompanjona, pivo in burger. Vsi oboževalci sočnega para, ki se je v zadnjih letih na naših tleh vzpel do neslutene slave, bodo v predstavah najboljših slovenskih ponudnikov lahko uživali na Pivo&burger festu ta vikend, v soboto in nedeljo, 22. in 23. oktobra, od 11. do 23. ure.

Pivo&burger fest bo s tem zaključil svojo tretjo sezono. V tem času se je ponudba piva in burgerjev v Sloveniji resnično razcvetela, ustvarjalci obeh poslastic pa so svojo domišljijo dobesedno spustili 's ketne'. Od govedin angus in wagyu, do tune ali lososa ter vege in veganskih polpetk, od čistih in preprostih linij do vrhunskih kulinaričnih stvaritev, vrednih petih zvezdic... Med burgerji najde nekaj zase prav vsak, ne glede na spol, starost, sklon ali število. Enako velja za kraft piva, kjer sveži in sadni okusi žuborijo po grlih radostnih obiskovalcev, temnejši in zahtevnejši bratranci pa h kompleksnejšim rifom spodbujajo tiste bolj filozofsko navdahnjene. 

Kot poudarja Alma M. Kochavy, vodja projekta, se izjemna kreativnost ponudnikov na Pivo&burger festu ne odraža le pri sestavinah, temveč v vseh vidikih ponudbe: »Tudi vizualno je ponudba zelo pestra, od grafičnega oblikovanja etiket in zamaškov na steklenicah piva, napisov na tablah s ponudbo in celostnih podob ponudnikov, pa vse do imen, ob katerih se še največjim junakom pocedijo sline. Med pivi tako najdemo Smash Mandarino, Tropical Wheat, Horny in Cocky, Yess Boss, Quantum in Freezbee, med burgerji pa nas vabijo Novozelandec, Big Boy, LeBrie, Dirty Sanchez, Red Burger in mnogi drugi. Čisti rock'n'roll!«

Boštjan Napotnik, kuhar, jedec, kreativec in kulinarični pisec, izpostavlja tudi družabno-kulinarični element dogodka. »Pivo & burger fest je zagotovo najboljša točka, na kateri lahko dobite pregled in vpogled v trenutno stanje stvari obeh silno popularnih gastronomskih žanrov. A obiska dogodka nikakor ne gre načrtovati kot hiter postanek: zavoljo sproščene atomosfere, velike izbire in možnosti klepeta, mogoče celo poglobljene debate, s kuharji in varilci raje računajte, da boste tu preživet čas merili v urah, ne v minutah. Kar je seveda fino in prav.«

Nasvet za pivoburgerske začetnike pa ima pevka Hanna Mancini, redna obiskovalka Pivo&burger festa, ki jo navdušujejo predvsem koncept dogodka ter raznolikost ponudbe: »Razglejte se naokrog in ne bodite sramežljivi. Povprašajte druge obiskovalce, kaj priporočajo, nato pa si izberite en ta prav goveji burger in enega od posebnežev. Predvsem pa – pridite lačni!«

Da s Pogačarjevega trga niti slučajno ne bo nihče tudi odšel lačen, bodo tokrat skrbeli ponudniki 7 Burger, Argentino Steakhouse, Cube Burger, Dežela okusov, FNX Caffe & Bistro, Gostilna in pivnica Stari pisker, Gourmet Thomas, Hood Burger, Hot'Horse, Izložba, Jack & Joe Steak and Burger Club, Katrca - hrana pivo sreča, Kavarna Tiskarna in Kralj žara. Žejo pa bodo gasili Brew Revolt, Craft pivo, Domača pivovarna San Nicolo', Green Gold Brewing, Human Fish Brewery, Kabinet Brewery, Loo-blah-nah, Maister Brewery, Patrick’s Irish Pub, Perfect Beer, Pivarna, Pivotoč, Pivovarna Hopsbrew, Pivovarna in pivnica Adam Ravbar, Pivovarna Laško, Pivovarna Mali Grad, Pivovarna Pelicon, Tektonik kraft pivovarna, Bevog Brewery in Že v redu, Primož.

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Vir: Odprta Kuhna

Foto: arhiv Odprta Kuhna

Facebook: Pivo&Burger Fest

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.