Pici Bici - unikaten kolesarski kolektiv

Pici Bici* je kolesarski kolektiv, klub in trgovina s servisom - vse obenem. V Kolesarskem butiku sestavljajo kolesa po naročilu, uvažajo komponente manjših blagovnih znamk, ki prisegajo na tradicijo in kvaliteto. V servius sprejemajo različna kolesa vseh vrst. Pod Pici Bici okriljem pa se zgodi tudi večina urbanih kolesarskih dogodkov v Ljubljani. (*beri: Piči Biči)

Kdo je odprl kolesarski boutique, kdaj in zakaj?

Kolesarski butik smo v prostorih bivšega društva Muslauf, ustanovitelji Pici Bici odprli aprila 2014. Pred tem je bil Pici Bici le spletna trgovina, z malo bolj osebnim pristopom. Želja po fizični trgovini je obstajala že od vsega začetka, in ko se nam je ponudila prva priložnost smo jo sprejeli z odprtimi rokami.

Od kod ideja za ime?

Težko je opredeliti od kod pride kakšna ideja... O imenu smo veliko razmišljali in se pogovarjali, želeli smo, da ime trgovine ljudem pove, kaj naj bi se tam dogajalo. So nam pa bila malce šaljiva imena že  od nekdaj všeč.

Kako ste prišli na idejo, da boste izdelovali kolesa po meri?

Pici Bici obstaja od leta 2011, takrat smo začeli s spletno prodajo namenskih delov za dirkališka kolesa (fixie, fixed gear, pista, muslauf...).. Ko smo si še kot študenti želeli sestaviti takšna kolesa, smo ugotovili, da se pri nas nikjer ne dobi delov. Zato smo se odločili, da odpremo trgovino in še vedno vztrajamo. Fixed kolesa imajo le nujne komponente, nimajo zavor in prestav, komponente pa so skrbno izbrane. Znanje in dostop smo ponudili javnosti, saj danes o kolesih vemo že toliko, da lahko prav vsakemu ponudimo, kar si želi, naj gre za golo pista kolo ali 29+ potovalno gorsko kolo z vso pripadajočo opremo.

Kakšne so največkrat želje Ljubljančanov glede koles po meri?

Ljubljana je v primerjavi z ostalimi evropskimi prestolnicami dokaj specifična. Ljubljančanom so najbolj všeč kolesa klasičnega izgleda; temen jeklen okvir, srebrne komponente, rjav sedež in trak krmila. Veliko dajo na tradicijo in strah jih je kraje koles. Ko to dvoje povežemo, ugotovimo, da so Rogovi Maratonci še vedno zelo popularni. Rabljenih koles pri nas načeloma ne prodajamo, jih pa z veseljem posodobimo in predelamo. Z dobro U-ključavnico pa lastniki koles vsekakor lažje spijo.

Kakšnih koles prodate največ?

Zadnje čase prodamo največ potovalnih koles znamke Surly in hibridnih ciklokros koles, tem se danes reče "adventure bike". Opažamo tudi, da fiksiji niso več rezervirani samo za hipsterje, kolesa so boljša in lažja, namenjena dirkanju na kriterijih

Zakaj lokacija v Ljubljani? Kaj vam Ljubljana pomeni?

S primorske smo v Ljubljano prišli študirat in tu ostali, saj nam je mesto zelo všeč. Lokacija na Celovški je frekventna, centralna lega Ljubljane pa nas dela dostopne tudi ljudem, ki ne prihajajo iz Ljubljane.

Kakšne so želje za prihodnost?

Želimo si:

-delavnico za izdelavo prtljažnikov za kolesa po meri

-da bi se dirka Dust Lust uveljavila na evropskem nivoju

-točkovan ciklokros pokal

-izložbo, trgovino v Zagrebu in Trstu

-da bi Pici Bici Squadra Corse ostala najbolj "pro" amaterska ekipa

-pokrit velodrom, igrišče za polo v Tivolij

-boljše kolesarske steze

-neskončne makadame

-legalno kampiranje

-spremebo zakona o gorskem kolesarjenju...

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Splet: Pici Bici

Facebook: Pici Bici

Foto: Dreamstime in arhiv Pici Bici

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.