Pasji dvorec - butični hotel po meri psov

Pasji dvorec je butični hotel po meri psov, kjer poskrbijo, da se kužki počutijo kot doma pa vendarle na počitnicah. ‘’Za njih poskrbimo, da preživijo čas  aktivno, polno ljubezni in pod strokovnim varstvom ves čas, ko so njihovi skrbniki odsotni. Pri nas trava diši drugače kot v mestu,’’ iz prve roke pove Marta Jakomin, soustanoviteljica Pasjega dvorca.

Kdo je odprl Pasji dvorec in zakaj?

Pasji dvorec smo v začetku julija 2016 odprli posamezniki, ki želimo ponuditi mestnim kužkom nekaj več kot samo varstvo. Skupne so nam dolgoletne izkušnje pri delu s psi na različnih področjih in velika ljubezen do naših štirinožnih prijateljev. Naš namen je, da so lahko skrbniki psov popolnoma brez skrbi odsotni, med tem pa kužkom omogočimo bivanje v Pasjem dvorcu brez vsakega stresa, s polno aktivnosti ter z veliko ljubezni.



Od kod ideja za ime?

Ideja za ime je prišla iz želje, da kužkom ponudimo  najboljše možne pogoje bivanja pod individualnim strokovnim vodstvom. Dvorec pomeni kraljevski tretma. Želimo, da se tako počutijo naši družinski člani.

Od kod ideja za Pasji dvorec oz. takšno dejavnost?

Pred meseci sem se znašla na osebnem in poslovnem razpotju. Ko sem razmišljala , kako naprej, sem se vprašala, kaj je tisto, kar bi resnično rada počela v življenju. Kje je moja strast. Odgovor ni bil prav daleč. Več kot 40 let sem bila “pasja mati” . Ko smo odhajali na dopust ali službena potovanja, smo imeli vedno problem, kam z našimi ljubljenčki. Vajeni so bili bivanja v stanovanju, potrebovali so veliko pozornosti in nikoli nisem imela srca, da bi jih dala v varstvo nekam, kjer bi morali večino časa preživeti v zaprti v boksih ali  kletkah. Problem smo reševali s starši, prijatelji.. A to so usluge, ki jih ne moreš izkoriščati v nedogled. Veliko raje bi ga dala v hotel, če bi vedela, da tam skrbijo za njega tako kot doma. Takih hotelov je sicer sedaj že nekaj, a glede na število psov veliko premalo. Ob poslovni ideji, da bi odprla pasji hotel, ki bi bil res po meri psov, sem torej izhajala iz sebe- v kakšno varstvo bi sama zaupala svojega psa. Kaj bi si želela zanj, ko bi bila jaz odsotna. Glede na lokacijo- smo le streljaj iz Ljubljane- na Škofljici in idelane bivalne pogoje- veliko hišo z atrijem in vrtom, povsem ograjemo , odločitev ni težka. V pol leta smo idejo, skupaj s prijatelji, udejanili. Andrej Kerpan, ki je priznan mednarodni kinološki sodnik, v samem vrhu- sodi na mednarodnih tekmah na najvišjem nivoju, sam lastnik dveh ljubkih whippetk, Tite in Bilbi, ki je celo edina slovenska evropska prvakinja v coursingu, je prevzel strokovni del,  za nego skrbi Metka Lamovšek, ki ima dolgoletne izkušnje na tem področju. Za šolanja še izbiramo izvajalca. Vsem nam je skupna izredna srčnost in ljubezen do psov.



Po čem se razlikujete od ostalih ponudnikov v Ljubljani?

Naša izrazita prednost je individualen pristop in to, da se kužki vseskozi prosto gibljejo tako zunaj kot tudi notri. Naenkrat je v Pasjem dvorcu največ šest kužkov, kar pomeni, da se z njimi aktivno ukvarjamo, jih animiramo, so vseskozi z nami. Spijo v velikem pasjem salonu, čez dan se prosto gibljejo po hiši, na voljo imajo velik ograjen atrij in razgiban vrt. Vsak dan pa jih seveda peljemo na dolge sprehode v naravo, predvsem izredno uživajo na Ljubljanskem barju. Pasji dvorec je veliko več kot le prenočevanje in hranjenje. Pri nas ni drobnega tiska, kjer se stroški dvignejo v nebo. Prvi na slovenskem trgu, vsaj po naši vednosti, ponujamo tudi VIP, Premium in Mega pakete, ki zagotavljajo psom prostor pri nas kadarkoli, prevzem na domu, nego s priznano negovalko Metko Lamovšek in še veliko drugih ugodnosti pod izredno ugodnimi pogoji.

Kaj vam pomeni Ljubljana?

Sem pristna  Ljubljančanka. Več kot pol življenja sem živela v centru Ljubljane, babice in dedke sem imela v Mostah. Tudi deset let delala sem v centru Ljubljane- v Cankarjevem domu. Še danes, po 23 letih, odkar živim na Škofljici, se počutim tako, posebej odkar k nam vozi mestni avtobus. Pa starši še vedno živijo tu. Je prekrasno mesto in vedno ponosno povem, kje so moje korenine. Pasji hotel je namenjen predvsem mestnim kužkom, vajenim bivanja v stanovanju, družabnim in neagresivnim. Tudi hrano si morajo znati deliti. Ljubljana je za nas idealna ciljna skupina.


Kakšne so želje za prihodnost?

V prihodnosti načrtujemo, da postane Pasji dvorec res center za dobro počutje psov in ljudi, kjer bomo razvijali pod strokovnim vodstvom še večjo povezanost  med mestom in podeželjem, ter s tem omogočili še boljše sožitje med človekom in psom ter posledično veliko bolj zdravo preživljanje časa. V mestu je velik problem, ker kužkov skoraj nijker več ni možno pošteno “zlaufati”. Iz tega izhaja tudi mnogo vedenjskih problemov. V kratkem bomo ponudili coursing - to je tek za umetno vabo, za vse pse neglede na pasmo. Potrebe po tem so velike, Andrej pa je eden redkih strokovnjakov, ki to obvlada. Vabijo ga iz vsega sveta, da jim o tem predava in coursing tudi praktično izvede. Škoda bi bilo, da tega nebi izkoristili. O tem bi lahko kasneje, ko bo stvar dozorela, napisali poseben članek. Pripravljamo tudi različna družabna srečanja, pa šolanja, priprave na razstave... V Slovenijo smo pripeljali Pet protector, 100% naravno magnetno zaščito proti zunanjim parazitom - bolham, klopom in komarjem, ki preverjeno deluje 4 leta. Želimo dvigniti zavest o tem, kako so ampule, tablete in ostala kemična sredstva proti parazitom škodljiva za živali in tudi ljudi, predvsem za majhne otroke, ki božajo in objemajo svoje ljubljenčke. Ko smo začeli raziskovati to področje, smo šele videli koliko škode so povzročila. O tem se ne govori prav dosti, pa bi se moralo.

Trenutno smo začeli vpisovati v pasji vrtec. Le šest srečnežev bo imelo to možnost, nekaj rezervacij že imamo. Veliko načrtov, ki so trenutno še na papirju, bomo v naslednjih mesecih spravili v življenje.

Bi še kaj dodali za konec? Morda kakšno misel?

Srčnost in ljubezen  je včasih pomemebnejša tudi od vzgoje. Velja tako za otroke kot tudi za pse. Povedati moram še da so skrbniki letošnjih gostov že rezervirali termine za naslednje leto, ker vedo, da bomo, glede na kvaliteto naših storitev,  takrat 100% zasedeni.

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: Dreamstime.com, arhiv Pasji Dvorec

Splet: Pasji Dvorec

Facebook: Pasji Dvorec

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.