Našli smo Obraze Ljubljane :)

Iskali smo obraze za akcijo 100 Obrazov Ljubljane in jih tudi našli. Odziv je bil odličen, poslali ste nam preko 60 vaših obrazov, podprtih z izjemnimi zgodbami. Hvala vsem in vsakemu izmed vas!

Komisija, sestavljena iz vodje projekta Urške Košir, direktorice podjetja Hubmedia, d.o.o. Milene Kalaacunn in direktorjev podjetja Ljubljana nepremičnine Predraga Todića in Mateje Todić Curk, je v prvi fazi izmed vseh prijavljenih izbrala tri zanimive obraze, vključno s sedemčlansko družino. To so bili plesalka in vizažistka Maja Ašič, plesalec, mojster ognja in akrobat Mitja Benčina ter družina Bergant, ki jo poleg staršev sestavlja še 5 hčera in je o Ljubljani zapisala: "Ljubljana za nas pomeni nov začetek, novo upanje in priložnost za rast, odkar smo se vanjo priselili lansko poletje. Jaz sem Ljubljančan že od rojstva, zadnjih 15 let, v katerih sva dobila 5 otrok pa smo živeli pri ženi v Škofji Loki. Ljubljano občudujemo kot majhno a izjemno lepo definirano mesto, še posebej Ljubljanski grad in ves center mesta okoli njega. Zadnja leta je dobila obliko, urejenost in pridih velemest. Ker energijo, ki jo oddaja mesto, v končni fazi definirajo ljudje, ki v njem živijo, sva tu našla priložnost za uresničevanje najinega poslanstva."

Preostali obrazi so se uvrstili na glasovanje, v katerem ste preko Facebook glasovanja vi izbrali zmagovalca in vice zmagovalko. Prvo mesto po všečkih je zasedel 23 letni Mark Saksida iz Nove Gorice, ki v Ljubljani pridno opravlja magistrski študij. V prijavo je zapisal: "Ljubljano obožujem, ker mi poleg mojega sanjskega študija Medijev in novinarstva omogoča veliko priložnosti, da v pravo smer razvijam svoje življenjske talente. Poleg velike družabnosti na vsakem koraku, imaš tudi možnost se zateči k zeleni okolici, kjer se lahko posvetiš le samemu sebi in morda poiščeš še kakšen skriti adut."

Na drugo mesto se je po všečkih uvrstila simpatična 21 letnica, Aldijana Mešanovič. Slednja o Ljubljani pravi: "Ljubljana je zame tako posebna že od mojega rojstva, saj so tukaj ljudje dobrosrčni, topli in vedno pripravljeni priskočiti na pomoč. Ljubljana ima prav poseben čar, ima veliko lepih znamenitosti in urejeno okolje." Komisija pa se je na koncu, skladno z namenom akcije odločila še za raznolikost in kot zadnji obraz izbrala Saida Bashina, iz Irana: "Rojen sem v Iranu, sredi vojnega območja v puščavi. Od 6. razreda osnovne šole pa živim v Ljubljani. Ne bi si želel lepšega in boljšega mesta. Ljubljana je sedaj moje mesto, Slovenija pa moja država."

Od znanih Slovencev so se akciji pridružili kreativno-igralski par Aljoša Bagola in Iva Kranjc, akrobata Blaž Slanič in Filip Kržišnik, televizijski napovedovalec Seku Conde, arhitektka in urbana jogistka Anja Humljan, legendarni pevec Riblje Čorbe Bora Đorđević, manekenka Jana Koteska, modna oblikovalka in tv voditeljica Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy ter novinar Nejc Simšič.

Projekt 100 Obrazov Ljubljane na blogu Doma v Ljubljani poteka od lanske pomladi. V sklopu projekta smo na Ljubljanskih ulicah do sedaj ustavili že 78 zanimivih posameznikov, parov, družin..., ki so nam zaupali svoje videnje Ljubljane in nekaj najlepših spominov na prestolnico. V prihodnjem tednu bomo na ta način predstavili še 4 obraze, zadnjih 18 pa bo krasilo velike plakate v odprti galeriji Mestne občine Ljubljana. Razstava na Krakovskem nasipu ob Ljubljanici bo najlepši zaključek čudovite akcije. Pod fotografije se bo podpisala uspešna slovenska fotografinja Urška Košir, ki poleg fotografiranja piše tudi za blog Doma v Ljubljani. Njena dela si lahko ogledate na spletni strani - urshika.eu ali Facebooku - facebook.com/urshika.k

Projekt 100 obrazov Ljubljane predstavlja 100 edinstvenih posameznikov, družin, parov, ki bodisi živijo bodisi delajo in ustvarjajo v Ljubljani, ali pa so sem prišli le na oddih oziroma obisk. Vsak od njih ima svojo osebno zgodbo, zakaj mu je prestolnica kot mesto zelo pri srcu. Ujete trenutke življenja v Ljubljani si boste lahko ogledali na veliki razstavi, ki bo potekala od 19. oktobra do 21. novembra na Krakovskem nasipu. Vabljeni :)

Se vidimo v Ljubljani!

 

Pripravila: ekipa 100 Obrazov Ljubljane

Fotografije: osebni arhiv udeležencev

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.