Izlet iz Ljubljane - Krvavec

Krvavec je za Ljubljančane, kot najbljižje smučišče, priljubljen predvsem pozimi. Tam pa se veliko dogaja tudi v poletnem in jesenskem času, saj nudi številne možnosti za aktivno preživet dan v objemu Kamniško - Savinjskih Alp.

Do spodnje postaje kabinske žičnice je iz Ljubljane le 25 km, nato se lahko med 8. in 18. uro z gondolo popeljete na 1450 m nadmorske višine, od tam pa nadaljujete po svoji želji. Krvavec je odličen za pohodnike, saj vrh krasijo travniki in urejene poti do najvišje točke na vrhu Zvoha s 1971 m nad morjem in pogledom na Ljubljansko kotlino, okoliške vrhove ter zajeten del Gorenjske pokrajine. Nudijo tudi tečaje nordijske hoje in izposojo palic. Krvavec je prav tako odlična izhodiščna točka za daljše ture po planinah Krvavca ali drugih okoliških planinah (Koren, Košutna, Kompotela …).

Za željne avantur in adrenalina, je v poletnem parku Krvavec na voljo pestra ponudba dejavnosti: pustolovski park, kolesarski park, spust z gorskimi go-karti ali skiroji, plezalni stolp, spust z zračnimi blazinami, trampolin, ‘slackline’, frizbi golf, lokostrelstvo in jadralno padalstvo. Izlet na Krvavec je primeren tako za mlade, individualne rekreativce ali skupine, kot tudi za družine, ki želijo preživeti zabaven dan na gorskem zraku.

Na vrhu si lahko izposodite gorska kolesa in vso potrebno opremo: od čelad do ščitnikov. Žičničar vam naloži kolo na štirisedežnico Tiha dolina, nato pa se spustite po razgibani makadamski progi imenovani ‘Scott Trail’ skozi gozd. Vsebuje različne terenske oblike manjše zahtevnosti, tako je primerna tako za začetnike in otroke od 12. leta dalje kot tudi za tekmovalne kolesarje. Za najbolj izkušene pa je primeren spust po progi ‘Rock’n’Flow Trail’, ki se vije od vrha pa vse do parkirišča v dolini. Tisti z več kondicije pa se lahko vzpnejo tudi po klancu navzgor po progi ‘Cross Country Trail’.

Ena izmed najbolj atraktivnih krvavških dejavnosti je nedvomno spust z gorskimi go-karti (sede) ali skiroji (stoje). Dirkanje je lahko zelo hitro in adrenalinsko, ali pa počasnejše in varnejše, saj sami stiskate na zavore, zabava je v vsakem primeru zagotovljena. Brez zavor pa se lahko spustite po krajši stezi z zračno blazino imenovano tuba. Ob njej je še plezalni stolp s štirimi stranicami zahtevnosti, ki je prav tako primeren tako za mlajše kot za bolj izkušene. Seveda je vedno na voljo pomoč inštruktorjev. 

Levo od Tihe doline se v gozdnih krošnjah skriva pustolovski park. Posebej prirejen poligon, ki med seboj povezuje drevesa med katerimi so postavljene različne plezalne pustolovščine in naprave različnih težavnostnih stopenj. Brez skrbi, ves čas ste varno privezani, inštruktorji pa vas pred začetkom usposobijo s potrebnimi napotki. Možen je povečan utrip srca, prav tako pa tudi zadovoljstvo ob premaganih ovirah in strahovih.

Na plaži ob hotelu Krvavec je za skakalne vragolije na voljo tudi trampolin. Tisti z dobrim ravnotežjem se lahko preizkusijo na ‘slackline’ hoji po elastični vrvi, tisti z jasnim pogledom v lokostrelstvu, za igrivo razpoložene je na voljo frizbi golf, za najbolj pogumne pa jadralno padalstvo, ki postreže s prekrasnim pogledom na Kamniško-Savinjske Alpe in Karavanke.

Krvavec ja tako idealen kraj za umik od mestnega vrveža tako pozimi kot tudi poleti, ko nudi reakreacijo in zabavo v naravi ter nekaj stopinj Celzija manj. 

Obratovalni čas:

1. 8. - 31. 8. 2015: Poletni park z vsemi 10 aktivnostmi obratuje vsak dan.

1. 9. - 18. 10. 2015: Poletni park obratuje z 10 aktivnostmi ob vikendih, med tednom je zaprt.

 

Pripravila: Ana Vehovar

Foto: arhiv Krvavec

Spletna stran: Krvavec

Promo video: Krvavec

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.