Game Invader – najboljši slovenski gaming portal

Game Invader in ime branda je nekakšen poklon eni prvih iger, ki je še danes popularna in znana tudi najmlašim igralcem - Space Invaders. ''Ko je prišel čas odločitve in je bilo treba vpisati ime domene za spletno stran, mi je to ime še najbolj zvenelo… in tako je tudi ostalo'' nam pove Anei Levski.

 

''Game Invader je projekt s katerim želimo na slovensko gaming sceno pripeljati nekaj novega in predvsem to obliko zabave še bolj približati slovenski publiki. Industrija video iger je vsako leto močnejša in bolj dostopna in ker smo v naši ekipi vsi strastni gamerji je bilo logično ustvariti nekaj v svetu iger, s čimer lahko to strast delimo tudi z drugimi.''

Kdo je ustanovitelj branda Game Invader? Kdo vse sestavlja vašo ekipo?

Najprej sem na projektu delal sam, danes pa z bratom (Borij Levski) in sodelavci ter sodelavkami - skupaj nas je sedem - pripravljamo vsebino in prenovo naše spletne strani.

 

Od kod ideja za Game Invader?

Ideja za GI se je porodila že leta 2007. Najprej je to bil običajen forum, kjer smo se družili člani Battlefield klana BAR, ker pa je število članov rastlo in s tem tudi potreba po nekem večjem portalu, je iz prvotne ideje o forumu nastala vizija prihodnosti - Game Invader.

Zakaj menite, da do zdaj tega na slovenskem trgu ni bilo in zakaj menite, da je potreba po taki storitvi?

Slovenija je vedno bila ena tistih držav kjer smo ponavadi “ta zadnji” kar se tiče gamerskih novosti in tudi same podpore s strani izdelovalcev in založnikov npr. najpopularnejših konzol kot so Sony, Microsoft in Nintendo. Slednji še vedno nima “slovenske” spletne trgovine. Tako so se začele pojavljati manjše spletne strani, večinoma forumi, ki pa so bili (in so še vedno) bolj ali manj specializirani za eno ali več platform. Taka je bila tudi naša prvotna stran, ki je spremljala le Battlefield igre razvijalca DICE.

Poleg tega je slovenski trg (in s tem tudi spletne strani s to vsebino) video iger in gaming opreme, tako nove kot rabljene, zelo razkropljen in razen enega ali dveh forumov kjer vsaj malo preverjajo svoje uporabnike in prodajalce, nimamo nikakršnega zagotovila, da kar kupimo (govorimo o rabljenih produktih seveda) to tudi dobimo.

To sta po našem mnenju dve glavni pomanjkljivosti na našem trgu, ki jih želimo s projektom Game Invader doprinesti in zapolniti prostor - spletni portal za vse vrste iger na vseh platformah (konzole, telefoni, PC, Mac, namizne in družabne igre, itd.) ter trgovino/bolšjak z zaščito kupca in prodajalca…

 

Menite, da je med Ljubljančani veliko ''gamerjev''?

Bi rekel, da kar dosti. Točnih številk ne morem povedat ampak dejstvo je, da danes lahko igre igramo tudi na prenosnih napravah (se pravi mobitelih in tablicah), tako da se je posledično število igralcev v zadnjih letih zelo povečalo.

Kateri žanri iger menite, da so med slovenci najbolj priljubljeni?

Se mi zdi, da je pri nas približno tako kot drugje. Najbolj priljubljene so t.i. MOBA igre, takoj za tem so seveda Prvo-Osebne Streljačine (FPS) in druge akcijske igre..

 

S čim vse se ukvarja Game Invader? Oz. Kaj vse ponujate in na kakšen način?

Trenutno se pri GI trudimo posodobiti našo spletno stran, ki je do zdaj imela bolj vlogo foruma in novic iz sveta iger. V kratkem pa nameravamo dodati še možnosti za prodajo rabljenih iger in gaming opreme, nasvetov kje kupovati nove igre najceneje ter nadgradnja foruma v pravo družabno omrežje za gaming z “Let’s Play” videi, recenzijami in streaming kanali.

Sestavljamo in prodajamo pa tudi gaming računalnike za entuziaste in tiste, ki si želijo le najboljše, najhitrejše in najmočnejše komponente v računalniku za igranje svojih iger.

Katera igra vam je najbolj pri srcu in zakaj?

Uf, bi težko izpostavil samo eno… Sam sicer obožujem bolj avanturistične igre kot so Uncharted, Tomb Raider in Assassin’s Creed, izpostavil bi pa še Hitman in Battlefield serijo. Te so vedno na mojih konzolah ali PC-jih. Zadnja leta sem tudi veliko ur porabil ob igranju Destiny igre. Lahko bi jih še našteval ampak bi hitro prišla iz nekaj najljubših do liste 100… ali več :)

 

Kakšni so načrti za prihodnost vašega branda?

V bližnji prihodnosti je načrt ob začetku novega leta objaviti prenovljeno spletno stran z vsemi naštetimi funkcijami in ponudbo.

V naslednjem letu nameravamo posneti tudi veliko videov kot so recenzije iger in opreme, vodiči o igrah in nakupih, sestavljanje računalnikov ter karkoli nam bo zanimivo objaviti.

Razmišljamo pa tudi o pripravi svojih turnirjev v igranju iger in čeprav je to še v povojih in nismo še uspeli narediti večjih korakov v tej smeri, je to vseeno nekaj kar nameravamo storiti v roku dveh do treh let.

Bi za konec še kaj dodali, morda kakšno misel?

Danes sem plezal po piramidah v Gizi, odkril nov zaklad, letel na zmaju, rešil prelepo dekle in premagal zlobneža, se bojeval z Darth Vaderjem, odkril nove galaksije, skuhal kosilo in opravil intervju… Kaj ste danes počeli vi?

 

 

 

Pripavil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Kontakt: play@gameinvader.si

Splet: Game Invader

Foto: arhiv Game Invader

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.