Dobra vila – ampak hitro, ampak dobro

Dobra Vila vam izpolni skoraj vse želje... Je majhna lokalna pizzeria, ki dostavlja hrano tudi v Šiško, Bežigrad in Center.  

K

Kdo je odprl Dobro Vilo, kdaj in zakaj?

Odprla sva jo Zekir in Feder, v želji, da Ljubljančanom omogočiva dostavo dobre hrane na dom ali v službo, saj sva tudi sama pred tem nemalokrat naročila na dom kakšno neužitno dostavo, ki ti kmalu presede.  

 

Od kod ideja za ime?

Iz reklame, ki jo je pred leti posnel Zekir, za Loterijo Slovenije.  

Kaj obsega vaša ponudba, kaj so vaše specialitete in po čem se razlikujete od ostalih ponudnikov v Ljubljani?

Naša ponudba so predvsem pizze, burgerji, na voljo pa so tudi solate, le te si naročajo dame bolj čez dan v službo.  

Zakaj lokacija v Ljubljani? Kaj vam Ljubljana pomeni?

Lokacija v Ljubljani zato, ker sva oba iz Ljubljane in tako lažje delava tu kot v Črnomlju. Za posel je Ljubljana za naju aktualnejša, ker naju ljudje poznajo in imava tudi precej vez. Tukaj živiva že preko 40 let in sva tudi čustveno navezana na mesto.  

Kakšne so želje za prihodnost?

Želje za prihodnost so nekaj, plani pa nekaj drugega. Verjetno si noben od naju ne želi početi tega posla v nedogled, ker ni majhen zalogaj in je precej stresen.  

Bi za konec še kaj dodali ... morda kakšno misel?

Jejte pametno in zdravo in ne pozabite na pizze. Z dietami se ne hujša, s treningom pa.

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: arhiv Dobra Vila

Splet: Dobra Vila

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.