19. Slovenski festival vin in 9. Festival kulinarike

Ta vikend se v Ljubljano ponovno vrača Slovenski festival vin, ki skupaj s Festivalom kulinarike, vsako leto kaže na svoj položaj vodilne slovenske prireditve na področju vin. Priljubljenost prireditve med obiskovalci in novinarji vedno znova dokazuje veliko število sodelujočih priznanih vinarjev in vrhunskih vinskih vzorcev. Letošnji festival vin bo znova postregel z najboljšim, kar dajo slovenski vinogradi, pa tudi s tistim, kar dajejo nekateri vinogradi izven naših meja. Letošnja, predjubilejna 19. Slovenski festival vin in 9. Festival kulinarike bosta v petek in soboto, 25. in 26. novembra, med 15. in 20. uro (Festival kulinarike med 16. in 20. uro), v GH Union, v Ljubljani.

Glavni poudarki in novosti letošnjih festivalov:
- razširjen program Slovenskega festivala vin, ki se bo dogajal na različnih, partnerskih lokacijah v centru Ljubljane;

- posodobljen Festival kulinarike, kjer bodo v Gledališču okusov v živo, v parih kuhali najboljši slovenski chefi, v Galeriji okusov pa bodo restavracije in gostilne predstavile svoje najnovejše kulinarične kreacije;

- strokovno Festivalsko ocenjevanje s priznanji za najboljša vina in objavo rezultatov v reviji Dolcevita;

- zanimive in poučne festivalske delavnice;

- poslovni sestanki z vinarji;

- poseben program za študente;

- nabor partnerjev, ki bodo sodelovali pri izboru najboljših vin SFV in le ta vključili tudi v svojo ponudbo;

- pofestivalski dogodki, ki se bodo pol leta po festivalih dogajali na partnerskih lokacijah z izbranimi vini Slovenskega festivala vin, katerim bodo chefi partnerskih hotelov in restavracij ponudili vrhunske kulinarične kreacije.

Na letošnjem Sloveskem festivalu vin se bo predstavilo 25 % več vinarjev in vinskih kleti v primerjavi z zadnjimi leti – to je 106. Med razstavljavci je tudi nekaj večjih organiziranih skupin vinarjev, kot so: Združenje družinskih vinogradnikov in vinarjev, Vinska družba Slovenije, Mabat, Združenje slovenskega reda vitezov vina, Lidlov mladi vinar... Na festivalu bo moč poizkusiti preko 400 vinski vzorcev iz: Slovenije, Hrvaške, Makedonije, Črne gore Francije, Španije, Avstralije, Čila, ... V naslednjem tednu bo na organizatorjevi spletni strani in Fb strani objavljen seznam letošnjih delavnic.

Festival KULinarike

Na letošnjem Festivalu KULinarike boste oba dneva festivala uživali v slastnih kreacijah naših in tudi tujih odličnih Chefov, ki so tudi partnerji letošnjega Slovenskega festivala vin. V Gledališču okusov, kjer Chefi kuhajo jedi v živo, pred obiskovalci, se bodo letos predstavljali Chefi v parih, in sicer bosta vsak dan festivala dve predstavi.

Vsak od Chefov bo pripravljal svojo jed, skupna, rdeča, nit vsakega para pa bo isto festivalsko vino. Udeležba v gledališču je všteta v ceno kupljene vstopnice, število mest pa omejenih na 30. V Galeriji okusov pa se bodo poleg Chefov, ki nastopajo v Gledališču okusov, predstavili še ostali, povabljeni Chefi. Vsak od obiskovalcev ob nakupu vstopnice prejme tri brezplačne kupone za pokušino jedi, nadaljnje kupone pa lahko kupi na naši festivalski recepciji. Cena dodatnega kupona za vrhunske kreacije je le 3 eur!

Vstopnice

Cena vstopnic: 25 eur v preprodaji (do 20. 11. 2016), 30 eur v redni prodaji, 10 eur za študente (omejena količina, s študentsko izkaznico).
Cena standardne vstopnice vključuje: dnevni vstop na 19. Slovenski festival vin in 9. Festival kulinarike, pokušino vseh vin in tri (3) degustacijske kupone za degustacijo na 9. Festivalu kulinarike ter ob predhodni prijavi možnost udeležbe na festivalskih delavnicah in predstavah v Gledališču okusov.
Cena študentske vstopnice vključuje (s študentsko izkaznico): dnevni vstop na 19. Slovenski festival vin in 9. Festival kulinarike od 17. ure najprej, pokušino vseh vin ter ob predhodni prijavi možnost udeležbe na festivalskih delavnicah in predstavah v Gledališču okusov.

Vinsko-kulinarično potepanje po Ljubljani

Vinsko-kulinarično potepanje po Ljubljani je projekt Slovenskega festivala vin ter izbranih hotelov in restavracij iz centra Ljubljane, želja katerega je, da se Ljubljano vsak november spremeniti v vinsko-kulinarično prestolnico Evrope. V ta namen bodo Chefi partnerskih lokalov pripravili posebne kulinarične kreacije, ki bodo pospremile izbrana vina Slovenskega festivala vin.

Kako se te jedi ujemajo z izbranimi festivalskimi vini boste lahko poskušali cel mesec november po ceni od 8,00 eur do 10,00 eur! Jedi in vina se bodo tekom projekta spreminjala, tako da lahko vaše vinsko-kulinarično potepanje po Ljubljani večkrat ponovite, vendar ne ponavljate!

 

Pripravil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: arhiv SFVKUL in Facebook

Facebook: 19. Slovenski festival vin / 9. Festival kulinarike

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.