100 Obrazov Ljubljane - Krakovski nasip, 19. oktober - 21. november 2016

Najlepše lokacije v Ljubljani, skupaj z zanimivi obrazi, ki smo jih vključili v projekt 100 obrazov Ljubljane, postajajo del čudovite zgodbe Doma v Ljubljani. V vsej svoji veličini so se javnosti razkrili 19. oktobra, ko smo z odprtjem razstave v odprti galeriji Mestne občine Ljubljana na Krakovskem nasipu nadgradili dozdajšnjo digitalno kampanjo. Sprehajalce bodo zanimivi obrazi z nasipa pozdravljali vso jesen, do 21. novembra. Vabljeni na ogled!

Ustvarjalna ekipa z družino Bergant

Prijave k sodelovanju za projekt, ki poteka pod vodstvom fotografinje Urške Košir in pod pokroviteljstvom našega podjetja Ljubljana nepremičnine, so bile deležne velikega odziva ljudi, povezanih s slovensko prestolnico. Zgodbe so z nami delili mnogi zanimivi ljudje, pari in tudi celotne družine. Projektu se je že v začetku pridružilo mnogo znanih obrazov: TV voditelj Sekumady Conde, uspešna modna oblikovalka, voditeljica in nekdanja balerina Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy, priznana manekenka in model Jana Koteska, legendarni pevec Ribje čorbe Bora Đorđević, ki je v Ljubljani našel ljubezen svojega življenja, arhitektka in ustvarjalka serij Urbane joge Anja Humljan, nora akrobata, ki sta  tudi ambasadorja Ljubljane, Filip Križišnk in Blaž Slanič, lep medijski parček, ki ga sestavljata igralka Iva Kranjc in guru oglaševanja Aljoša Bagola ter priljubljeni novinar in družabni kronist Nejc Simšič.

V nadaljevanju se je projektu pridružilo še mnogo zanimivih posameznikov in družin. Med njimi je tudi družina Bergant, starša in pet hčera, ki jih je med zanimive obraze uvrstila naša strokovna komisija. To so sestavljali direktorja podjetja Ljubljana nepremičnine Predrag Todić in Mateja Todić Curk, direktorica podjetja Hubmedia Milena Kalaacunn in vodja projekta, direktorica podjetja Mides design ter fotografinja Urška Košir. Komisija je ob družini Bergant med prvo trojico uvrstila še plesalko in vizažistko Majo Ašič ter plesalca, akrobata in mojstra ognja Mitjo Benčino.

Skladno s pozitivnim namenom akcije in združevanja, je med izbrance uvrstila tudi v iranski puščavi rojenega Saida Bashino, ki od svojega šestega leta živi v Ljubljani. Danes jo ima za svoje mesto, Slovenijo pa za svojo državo. V izbor je prišla tudi izjemna gospa Ljerka Palovec Toplak, 92-letno Ljubljančanka, ki pravi, da rodnega mesta ne zamenja za nič na svetu ter Dušana Badovinca, mladega nadobudnega podjetnika, ki ga širna Slovenija pozna po njegovi blagovni znamki Zlati Ghee in izvrstnem ekološkem maslu. Kot zadnja je bila izbrana Pika Zrim, 50-letna modna blogerka, ki nosi pomembno sporočilo, da se življenje ženske lahko kakovostno nadaljuje tudi v poznejšem obdobju, ˝le čas si je treba vzeti zase,˝ dodaja. Svoje favorite je z všečki in komentarji na spletnem omrežju Facebook izbrala tudi javnost. Zmagal je 23-letni študent Mark Saksida iz Nove Gorice, ki ga je v Ljubljano prinesel magistrski študij. Drugo mesto je pripadlo simpatični 21-letnici Aldijani Mešanovič. Enega izmed plakatov pa krasi tudi družina Todić. Mateja in Predrag Todić sta lastnika in direktorja agencije Ljubljana nepremičnine, skupaj z obema hčerama pa skrbita za konstantno promocijo Ljubljane in ustvarjanje pogojev za kakovostno bivanje v prestolnici.

Akcija, ki je nastala na pobudo umetnice in fotografinje Urške Košir, je med seboj povezala zelo veliko število ljudi. Že od vsega začetka jo je podprlo podjetje Ljubljana nepremičnine, ki želi letošnji deseti rojstni dan praznovati družbeno odgovorno in s pozitivnimi dejanji širiti svoje vrednote, odličnost, spoštljivost, lojalnost, timsko delo, učinkovitost, odprtost za učenje in strast.

Zahvala za uspešno izpeljano razstavo gre organizaciji Turizem Ljubljana in Mestni občini Ljubljana za razstavni prostor, podjetju Mides design za pomoč pri produkciji fotografij, trgovini Ikona in modnemu oblikovalcu Joel Loyu za sodelovanje in izposojo oblek in izjemni ustvarjalni ekipi, ki je na fotografijah pustila izjemen pečat. Sestavljali so jo: idejni vodja in fotografinja Urška Košir, asistent Jaka Jaklič, maskerki Ana Maria Ferbežar in Manja Podgornik, frizerka Snežana Rimac iz Mič Styling Paul Mitchell šole, stilistka Sonja Rigler, modni oblikovalec Joel Loyo, za postprodukcijo sta poskrbela Ajda Horvat in Erik Šifrer, za foto in video zakulisja Teotim Logar. Velika zahvala gre tudi vsem sodelujočim portretirancem, tako na razstavi kot na spletnem blogu.

Spremljajte blog Doma v Ljubljani, www.domavljubljani.com in na Facebook strani podjetja Ljubljana nepremičnine, kjer bomo tekom prihodnjih mesecev predstavili zanimive posameznike, ki so postali del umetniškega projekta 100 obrazov Ljubljane.

 
Pripravila: ekipa projekta 100 Obrazov Ljubljane

Uredila: Urška Košir

Naslovna fotografija: Urška Košir

Fotografije zakulisja: Teotim Logar

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.