100 obrazov Ljubljane / 96 / Jana Koteska

Od kod prihajate?

Iz ene male luštne vasi iz Posavja, natančneje iz Loke pri Zidanem mostu.

Koliko časa že živite v Ljubljani?

Leta 2001 sem šla na fakulteto, potem sem vmes malo pavzirala in potovala in sedaj  že 7 let živim v Ljubljani.

Kaj vam je tukaj všeč?

Predvsem mi je všeč center mesta pa stara Ljubljana. Nasploh mi je naša mala prestolnica všeč zaradi svoje energije, saj te na sončen dan, ko se sprehodiš po stari Ljubljani, dogajanje dobesedno napolni z energijo. Všeč so mi ljudje v Ljubljani in s prijatelji se veliko družimo tudi pri njih doma. Tako luštno mestece je in je res vredno tukaj živeti.

Rekli ste, da veliko potujete. Zakaj ste ostali v Ljubljani in ne živite na primer kje drugje?

Prihajam iz vasi in bila sem prepričana, da ne bom nikoli živela v tako velikem mestu kot je Ljubljana. Ampak potem, ko sem potovala v še večja mesta, sem v bistvu videla, da je Ljubljana praktično največje mesto v katerem lahko živim in v bistvu sploh ni tako velika kot sem najprej čutila, ko sem prišla prvič sem. Nasploh pa je lepa, zelena, prijazna, srčkana, kar je meni zelo všeč.

Katera je vaša najljubša lokacija v mestu?

Veliko jih je - stara Ljubljana, Ljubljanski grad, Čolnarna, Tivoli, Mostec...

Vaš najlepši spomin na Ljubljano?

Jaz spomine zbiram vsak dan in jih je več... Ljubljana me je očarala že prvič, takrat sem bila tu z mami. To se je zgodilo, ko sem bila stara par let in takrat se mi je zdelo vse tako veliko, ogromno. Od tod tudi izvira ta moj predsodek, da ne bi nikoli živela v takem velikem mestu. Takrat je bila namreč zame že moja velika, ko sem bila še tako mala. No, sedaj, ko sem velika jaz pa vidim, da je Ljubljana v bistvu prav prikupno malo mestece...

 

Pripravil: Jaka Jaklič
Uredila: Urška Košir
Foto: Urška Košir / urshika

Fotografija je bila del razstave na Krakovskem nasipu. Ustvarjalno ekipo so sestavljali - Ideja in kreativno vodstvo: Urška Košir, Maska: Ana Maria Ferbežar in Manja Podgornik, Frizura: Snežana Rimac, Stajling: Sonja Rigler, Postprodukcija: Ajda Horvat

Oddaj komentar

Sledite nam:

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ljubljana nepremičnine d.o.o.